Ik vond het eerst niet zo leuk om te gaan praten. Ik hou daar niet zo van maar de ruzie om school en huiswerk vond ik ook niet fijn. Ik weet ook niet waarom ik soms zo raar reageerde. Ik ben blij dat ik daarheen ben gegaan. De spelletjes vond ik het leukst en nu probeer ik meer te praten en niet meteen boos te worden.

Jongen 12 jaar 

Onze zoon zat vorig jaar in groep 8 van het basisonderwijs. Cito, keuze maken voor een school, alles kwam op hem af. Sporten en buiten spelen staan bij hem sowieso op nummer 1 en alles wat met school en vooral huiswerk te maken heeft staat ver onderaan want daartussen zitten nog tal van andere leuke dingen. Lees: kinderfeestjes en niet te vergeten de PS. Dit zorgde voor onrust en wij als ouders begrepen hem wel maar de onredelijkheid en discussies die ontstonden werden normaal. Hierdoor hadden we samen een rotgevoel. We hebben direct contact met Sketch gezocht. Gelukkig konden we op korte termijn terecht. Na een intake hebben we samen besloten om een aantal gesprekken te plannen.  Hij vond het leuk om erheen te gaan en wij stonden als ouders versteld van het snelle resultaat. Nog steeds hebben we het thuis over de gesprekken die hij gevoerd heeft. Hij en wij hebben er veel van geleerd. Het is zo fijn dat iemand anders je kind op zo korte termijn doorheeft en bepaalde punten weer te raken maar dat ook bereikt. We raden iedereen Sketch aan.

Ouders 

Natasja heeft ons enorm geholpen met haar coaching van onze kinderen (en ons) rondom onze scheiding. Zowel voor de kinderen als voor ons hebben de sessies veel gebracht. In verwerking en in plezier, de kinderen keken steeds uit naar de volgende sessie.

De volgende elementen uit de coaching / samenwerking spraken ons vooral aan:

  • Prettige en laagdrempelige sfeer: emotioneel geladen situatienatuurlijk en een nieuwe omgeving voor de kinderen, maar Natasja heeft vanaf het eerste moment een sfeer gecreëerd van warmte, openheid en vertrouwen. Een hele goede basis gebleken voor de dialoog
  • Leefwereld kind voorop: in de coaching, opdrachten en uitwerking stond leefwereld van onze kids voorop. Hun taal wordt gesproken, maatwerk per leeftijdsfase, etc. Heel prettig!
  • Voorbereiding & follow up: voor en na de coachingsessies goede en duidelijke communicatie. Wat moeten we doen / meenemen / zeggen vooraf? Wat kunnen we met de uitkomsten achteraf? Boekjes die de kinderen in de sessie maken en meenemen zijn top!
  • Verschillende fases van de scheiding ondersteuning: fijn dat we contact hadden voor ‘het vertellen’ aan de kinderen, na ‘het vertellen’, voor en na de verhuizing. Goed meegedacht over belangrijke momenten en coaching daaromtrent
  • Coaching wanneer nodig: niet sessies om de sessies, maar focus op wat nodig is. Als het goed gaat, ook niet te vaak blijven komen. Beste borging ben je als ouders zelf, dus dan ook zelf doorpakken. Goed dat Natasja er zo naar kijkt.

Al met al erg blij met de coaching en ondersteuning. Ik raad het iedere ouder aan om deze coaching te overwegen voor je kinderen als je in een scheidingssituatie komt.En ik beveel Natasja / Praktijk Sketch van harte aan als een partij op dit vlak. Uitmuntend geholpen!

Vader (Zandkastelenprogramma) 

Natasja stelt de kinderen op hun gemak waardoor onze kinderen er graag naar toe gingen. De kinderen hebben veel aan het zandkastelenprogramma gehad. Ook wij als ouder want tijdens de terug koppeling hoorde je toch weer dingen wat je als ouder niet had verwacht wat hun dwars zat. Het is echt een aanrader!
Moeder (Zandkastelenprogramma)

Ik heb geleerd over wat een vol hoofd is en wanneer ik dat heb. Nu weet ik wat ik dan moet doen.En ook heb ik geleerd over helpende gedachtes en zelfstandig zijn.Het is fijn om naar Natasja te gaan en verder te praten over wat allemaal weer gelukt was.

Meisje 12 jaar

Natasja heeft onze dochter begeleid op een hele prettige manier: Pro-actief, energiek en positief. Dat maakte dat wij thuis ook op eenzelfde manier aan de slag gingen. Er was al snel goede ontwikkeling merkbaar. Het zelfvertrouwen van ons kind is goed vooruit gegaan.   En omdat Natasja de driehoek kind-ouders-school beschouwd, zijn wij als ouders ook wijzer geworden over onze handelswijze of de ruimte die wij kunnen gebruiken in bepaalde situaties.
Annemiek (moeder) 

Natasja kan met haar leiderschap en professioneel handelen een positieve beweging in gang zetten. Ze spiegelt en communiceert direct, ze benadrukt wat er wél is (positief) en zorgt dat je daar energie uit haalt. Bij vragen of worstelingen met problemen, kun je altijd bij haar terecht, ze is altijd bereikbaar. Door haar ruime ervaring is ze in staat om zich in de situatie te verplaatsen en gepaste handvatten, adviezen en tips te geven. Zo flexibel en behulpzaam als zij is, een sparring partner of klankbord waarop je kunt bouwen.

leerkracht 

We hebben Natasja leren kennen als een deskundig en warm persoon. Zij is in staat om echt naar het kind te luisteren en voelt goed aan waar behoefte aan is. Dat kan gaan om een luisterend oor, een grapje of professionele begeleiding op het gebied van aangepast leren en andere zaken waar een kind tegenaan loopt. Daarnaast is zij een energieke persoonlijkheid en kan zij zeer doortastend en kordaat handelen. Zij beschikt over een groot netwerk en veel kennis. Wij zijn heel blij met haar geweest en ik kan niet anders dan haar van harte aanbevelen!

Moeder

Natasja weet op natuurlijke doch doelgerichte wijze kinderen te benaderen en hun vertrouwen te winnen. Haar humor en authenticiteit maken het werken met haar erg plezierig. Mijn dochter heeft binnen korte tijd haar zelfvertrouwen teruggevonden. Wij als ouders hebben dankzij de doortastendheid van Natasja nieuwe inzichten gekregen om haar daarin goed te begeleiden.

Ouders

“Samenwerking met Natasja is, zoals het moet zijn: helderheid en duidelijkheid staan bij Natasja hoog in het vaandel, waardoor je direct met elkaar tot de kern kunt komen. Een goede discussie zal Natasja niet uit de weg gaan, waarbij altijd ruimte is voor wederzijdse inbreng. Dit alles gebeurt met een gezonde dosis humor, waardoor enige relativering op zijn tijd verfrissend werkt.

De vertaling van deze manier van werken kan Natasja ook naar kinderen toe realiseren: serieus gesprekken aangaan, kinderen mee laten denken naar mogelijkheden en oplossingen, hun mening telt. Je kunt van haar op aan!”

Meerschools directeur 

Natasja beschikt mede dankzij haar jarenlange ervaring in het basisonderwijs over voldoende bagage en inzicht om een goed en zorgzaam traject vorm te geven wat aansluit bij de behoeftes van ons kind. En de mogelijkheden op de school. Daarbij is ze zeer prettig en open in haar communicatie en geeft ze prima terugkoppeling naar ons. Ook heeft ze onze dochter geholpen om haar negatief zelfbeeld wat minder te maken en ook meer zelfvertrouwen te krijgen. Ook ons als ouders geeft ze goede handvatten en fijne tips. Wij ervaren Natasja als een zeer positieve en energieke vrouw die onze dochter goed kan begeleiden en de hulp biedt die zij nodig heeft.

Francoise en John, ouders