NIEUW AANBOD Workshop “Met groepsactiviteiten aan de slag” 

Voor leerkrachten uit het basisonderwijs vanaf groep 5 

“In mijn groep heb ik veel haantjes-gedrag. Hoe vind ik geschikte activiteiten die hierbij passen ? ” ,was een vaak gestelde vraag en kwam in het overleg weer ter sprake.

Herkenbaar ?

Er zijn zoveel activiteiten te vinden op internet, maar hoe weet je nu welke activiteit bij JOUW groep past ? En op welke wijze zet je deze activiteit in, wat doet ertoe in wat je zegt en doet ? Hoe zorg je ervoor dat het meer wordt dan enkel een “leuk spelletje” ?

Vandaar dit aanbod:

WORKSHOP : “Met Groepsactiviteiten Aan De Slag”

Voor wie:  leerkrachten uit het basisonderwijs vanaf groep 5

Wil je de tools in handen krijgen zodat je het ook direct kunt toepassen in de praktijk ?

Aanmelden kan via:
info@praktijksketch.nl
0651927413

Data : in overleg zoeken we een geschikt moment
Duur : 2 uur
Locatie: Praktijk SKETCH of op locatie

Zowel individueel als in groepsverband mogelijk

Training “Met gedrag aan de slag” 
Voor leerkrachten uit het basisonderwijs vanaf groep 5 

Wil je de tools in handen krijgen om ongewenst gedrag te keren en weer vol energie met de groep verder te gaan ! Weten wat werkt en het direct in de praktijk kunnen toepassen ? Meld je dan aan voor deze training via info@praktijksketch.nl

Herken je je hierin :

-de kinderen zijn steeds vaker brutaal en luisteren niet naar wat je vraagt

-er zijn een paar kinderen die veel ongewenst gedrag vertonen waarbij niets lijkt te werken

-je werkplezier wordt negatief beïnvloed

Sta je open om iemand mee te laten kijken naar je groep en ben je iemand die graag direct aan de slag gaat met de tools ? Maak dan gebruik van de extra optie:

-voorafgaande aan de 1e training een observatie in je groep

-een coaching-on-the-job in je eigen groep ná trainingsdag 1 met een (online) nabespreking om je direct op weg te helpen met de tools

Aanmelden kan via:
info@praktijksketch.nl
0651927413

Data : in overleg zoeken we een geschikt moment

Duur : 2 x 2 uur

Locatie: Praktijk SKETCH of op locatie

Zowel individueel als in groepsverband mogelijk

Heb je interesse in de extra optie, bespreek dit dan op school en er wordt een passend aanbod voor je gemaakt.


Overzicht coachingstrajecten voor kind/puber en ouders

Praktijk SKETCH biedt kortdurende coaching voor kind/puber, ouders en leerkrachten gericht op gedrag en/of rouwverwerking bij echtscheiding of hechting. Tijdens het coachingstraject wordt de communicatie versterkt. Iedereen krijgt tools in handen om samen verder te gaan na afronding van het traject.

Ons aanbod bestaat uit een viertal verschillende coachingsmogelijkheden:

COACHING VOOR KINDEREN IN SCHEIDING

Je zit midden in een scheiding. Je vraagt je af welk effect dit heeft op je kind/puber. Het lijkt vaak alsof alles goed gaat met je kind/puber, maar is dat ook echt zo? In deze onrustige emotionele tijden is het een rustgevende gedachte wanneer je weet dat je kind/puber op persoonlijke en professionele wijze worden begeleid.

Een coachingstraject geeft inzicht in waar ze mee worstelen. Dat zorgt ervoor dat je hier samen aan kunt werken. Praktijk SKETCH geeft je hiervoor als ouders ook de juiste tools in handen. Bedenk je eens wat zou het voor jezelf als ouder betekent wanneer je kinder/puber op een goede manier terug kan kijken op de scheiding? Meer weten? Neem geheel vrijblijvend contact op.

EXPLOSIEF GEDRAG THUIS

Je kind /puber is vaak gefrustreerd, je begrijpt niet waarom maar ziet dat er iets met hem/haar aan de hand is. Waar struggelt hij/zij mee?  Jouw vragen leiden tot niks of erger nog tot nog meer explosief gedrag. Het is hartverscheurend om te zien en je voelt je behoorlijk machteloos omdat je niet het idee hebt dat je kunt helpen. Ondertussen zie je het verdriet en de frustratie van je kind verergeren. De relatie tussen jou en je kind verslechtert en dit heeft ook zijn weerslag op de omgeving en daar maak je je zorgen over.

Praktijk SKETCH is gespecialiseerd in coachingstrajecten bij explosief gedrag. Vanuit een breed perspectief wordt gekeken naar wat dit gedrag triggert en hoe je hier beter (anders) mee om kunt leren gaan. Hierdoor vindt er een positieve gedragsverandering plaats.

Een coachingstraject zorgt er ook voor dat de communicatie tussen jou en kind/puber verbetert. Hierdoor ontstaat begrip, kun je zelf beter bijsturen en dit levert uiteindelijk meer rust op voor alle betrokkenen. Meer weten? Neem geheel vrijblijvend contact op.

INDIVIDUELE COACHING OP SCHOOL

Gaat jouw kind/puber met tegenzin naar school? Denk je dat je kind/puber zich niet begrepen voelt door de leerkracht en levert dat frustratie op? Of is er iets gaande in de thuissituatie wat invloed heeft op zijn/haar gedrag op school? Er zijn vele redenen te bedenken waarom je kind/puber niet graag naar school gaat.

Praktijk SKETCH biedt individuele coaching op school aan, waarin er expliciet wordt samengewerkt met kind/puber, ouder(s) en school. Samen gaan we op zoek naar een passende manier om te komen tot een positieve gedragsverandering.

Ik zet in op het verbeteren van de relatie tussen leerkracht en leerling én op een stuk zelfreflectie. Zo ontstaat er een nieuwe situatie waarin iedereen zich beter begrepen voelt. Vervolgens krijgen de leerkrachten en ouders de tools in handen om zelf verder te gaan.

Het coachingstraject bestaat uit individuele coaching (met kind/puber, ouder) en coaching in de klas (on the job). Individuele coaching op school is aan te vragen door de intern begeleider/zorgcoördinator van de school. Meer weten? Neem geheel vrijblijvend contact op.

GROEPSCOACHING OP SCHOOL

Deze vorm van coaching is gericht op de groepsdynamiek in de klas. Hoe voelen kinderen zich in de klas, als onderdeel van de groep? Hebben zij daar een eigen plek in en zijn ze daar tevreden mee?

Tijdens dit coachingstraject wordt gewerkt aan het wij-gevoel, zo ontstaat er een veilige positieve groep. De leerkracht krijgt hiervoor de juiste tools in handen en leert wat werkt! De leerkracht krijgt opdrachten waar hij tijdens het traject mee aan de slag moet.

Offerte aanvragen
Of bel 0651927413

Wat kost het ?

Elk coachingstraject is maatwerk, dat maakt het lastig om vooraf een exacte inschatting van de kosten te geven. Wanneer we gaan samenwerken dan stuur ik altijd een offerte ter goedkeuring vooraf. Om je alvast een indicatie van de kosten te geven vind je onderstaand een indicatie van de benodigde tijd per coachingstraject en overzicht van de gehanteerde uurtarieven:

Indicatie benodigde tijd per traject:

  • Individuele coaching: gemiddeld 5 coachingsmomenten (60 min. per moment), excl. intakegesprek (30 min.), voortgangsgesprek (30 min) en eindgesprek (30 min.)
  • De Kinderen Scheiden Mee ca. 3 coachingsmomenten (60 min. per moment), excl. intakegesprek (30 min.) en eindgesprek (30 min.)

Overzicht uurtarieven m.i.v. 1 januari 2024

  • Intakegesprek € 74,95 per uur (incl. BTW)
  • Coaching € 74,95 euro per uur (incl. BTW)
  • Voortgangsgesprek € 74.95 euro per uur (incl. BTW)
  • Eindgesprek € 91,50 euro per uur (incl. BTW)

WAAR?

Individuele coaching vindt plaats in praktijk SKETCH te Vlijmen. Daarnaast werkt praktijk SKETCH ook op locatie, zoals bij schooltrajecten of thuis bij ouders.

Zit jouw kind/puber niet lekker in zijn/haar vel?

Praktijk SKETCH leert hoe hiermee om te gaan en geeft tools in handen zodat je het op kunt lossen en weer grip op de situatie krijgt. Zo kunnen jullie samen verder!

Meer weten? Maak vrijblijvend een kennismakingsafspraak

Of bel : 0651927413

 

Het tijdig verzetten van een afspraak per e-mail of telefoon is mogelijk. Bij verhindering kan een sessie tot 24 uur voor aanvang van de afspraak kosteloos worden geannuleerd. Bij annulering binnen 24 uur ben ik genoodzaakt om 50 % van de gereserveerde tijd (tarief sessie)in rekening te brengen.

 

Waar ?

Individuele coaching vindt plaats in praktijk SKETCH te Vlijmen. Daarnaast werkt praktijk SKETCH ook op locatie, zoals bij schooltrajecten of thuis bij ouders.

 

 

Comments are closed.

Close Search Window