Hoe gaat dat nu precies in zijn werk zo’n coachingstraject? Is het mogelijk om eerst een kennismakingsgesprek in te plannen? Wat als mijn kind/puber geen hulp wil? Wat gaat het kosten? Om hoeveel coachingsmomenten gaat het? Mag je er als ouder bij zijn? Hoe worden we op de hoogte gehouden? Zomaar wat vragen die je zou kunnen hebben. Om het proces wat duidelijker te maken nemen we je stap voor stap mee in de werkwijze.

Aanmelden voor ondersteuning bij praktijk SKETCH kan altijd zonder verwijzing.

AANMELDING VANUIT OUDERS ZELF

Stap 1 het eerste contact

Bij het eerste contactmoment wordt de ondersteuningsvraag nader besproken en geef ik aan of jullie op het juiste adres zijn. Indien gewenst plannen we geheel vrijblijvend een kennismakingsgesprek met het kind/puber in mijn praktijk. Aan de hand van de ondersteuningsvraag is het ook mogelijk een offerte te sturen.

Stap 2 inplannen intakegesprek met ouders

Is het gevoel goed en is er een klik na het eerste contactmoment? Dan plannen we een intakegesprek met de ouders, bij voorkeur met beide ouders, in mijn praktijk te Vlijmen of online. Een intakegesprek duurt ca. 30 minuten.

Stap 3 het coachingstraject

Praktijk SKETCH biedt kortdurende coaching aan, je kunt hierbij denken aan ca. 5 coachingsmomenten. Dit is exclusief het intakegesprek (max. 30 minuten) en het nagesprek (max. 30 minuten).

Indien de ondersteuningsvraag gericht is op rouwverwerking middels het programma ‘De Kinderen Scheiden Mee’ dan betreft het 3 coachingsmomenten, exclusief het intakegesprek (max. 30 minuten) en het nagesprek (max. 30 minuten).  

AANMELDING VANUIT SCHOOL

Stap 1 aanmelding vanuit school

Aanmelden voor ondersteuning bij praktijk SKETCH kan gedaan worden door de intern begeleider of via het SWV.

Stap 2 bespreken ondersteuningsvraag

In overleg met SWV/IB wordt de ondersteuningsvraag nader besproken om te bepalen of praktijk SKETCH de ondersteuning kan bieden.

Stap 3 opstarten schooltraject

Schooltrajecten worden zowel individueel als in groepsverband (denk aan groepsarrangementen) uitgevoerd. Wanneer het een individueel traject betreft dan plant praktijk SKETCH altijd een kennismakingsgesprek met ouder(s) en kind/puber in de praktijk te Vlijmen

Stap 4 afstemming aantal coachingsmomenten

Het aantal coachingsmomenten zal altijd vooraf worden afgestemd met de school

Stap 5 coachingstraject op afwisselende locaties

In afstemming met ouder(s) en school vindt de coaching afwisselend op school en in de praktijk plaats, zodat het kind ook even buiten de school op een neutraal terrein kan zijn voor coaching.

Zit jouw kind/puber niet lekker in zijn/haar vel?

Praktijk SKETCH leert hoe hiermee om te gaan en geeft tools in handen zodat je het op kunt lossen en weer grip op de situatie krijgt. Zo kunnen jullie samen verder!

Meer weten? Maak vrijblijvend een kennismakingsafspraak

Of bel 0651927413

Comments are closed.

Close Search Window