Dit zeggen kinderen en ouders

Jongen 12 jaar (gescheiden ouders)

Ik heb geleerd dat de scheiding niet mijn schuld is en dat ik niets kan doen om ze weer bij elkaar te brengen.

Meisje 16 jaar (gescheiden ouders)

Ik dacht eerst dat ik het allemaal wel alleen kon oplossen, maar het praten helpt me heel erg om alles te verwerken wat er gebeurd is.

Moeder (gescheiden)

Natasja stelt de kinderen op hun gemak waardoor onze kinderen er graag naar toe gingen. De kinderen hebben veel aan het programma De Kinderen Scheiden Mee gehad. Ook wij als ouder, want tijdens de terug koppeling hoorde je toch weer dingen wat je als ouder niet had verwacht wat hun dwars zat. Het is echt een aanrader!

Moeder (schooltraject)

Natasja heeft onze dochter (12 jaar) begeleid op een hele prettige manier: Pro-actief, energiek en positief. Dat maakte dat wij thuis ook op eenzelfde manier aan de slag gingen. Er was al snel goede ontwikkeling merkbaar. Omdat Natasja de driehoek kind-ouders-school beschouwd, zijn wij als ouders ook wijzer geworden over onze handelswijze of de ruimte die wij kunnen gebruiken in bepaalde situaties.  

Leerkracht

Natasja kan met haar leiderschap en professioneel handelen een positieve beweging in gang zetten. Ze spiegelt en communiceert direct, ze benadrukt wat er wél is (positief) en zorgt dat je daar energie uit haalt. Bij vragen of worstelingen met problemen, kun je altijd bij haar terecht, ze is altijd bereikbaar. Door haar ruime ervaring is ze in staat om zich in de situatie te verplaatsen en gepaste handvatten, adviezen en tips te geven. Zo flexibel en behulpzaam als zij is, een sparring partner of klankbord waarop je kunt bouwen.

Ouders (schooltraject)

Onze zoon zat vorig jaar in groep 8 van het basisonderwijs. Cito, keuze maken voor een school, alles kwam op hem af. Sporten en buiten spelen staan bij hem sowieso op nummer 1 en alles wat met school en vooral huiswerk te maken heeft staat ver onderaan want daartussen zitten nog tal van andere leuke dingen. Lees: kinderfeestjes en niet te vergeten de PS. Dit zorgde voor onrust en wij als ouders begrepen hem wel maar de onredelijkheid en discussies die ontstonden werden normaal. Hierdoor hadden we samen een rotgevoel. We hebben direct contact met SKETCH gezocht. Gelukkig konden we op korte termijn terecht. Na een intake hebben we samen besloten om een aantal gesprekken te plannen.  Hij vond het leuk om erheen te gaan en wij stonden als ouders versteld van het snelle resultaat. Nog steeds hebben we het thuis over de gesprekken die hij gevoerd heeft. Hij en wij hebben er veel van geleerd. Het is zo fijn dat iemand anders je kind op zo korte termijn doorheeft en bepaalde punten weer te raken maar dat ook bereikt. We raden iedereen Sketch aan.

Vader (gescheiden)

Natasja heeft ons enorm geholpen met haar coaching van onze kinderen (en ons) rondom onze scheiding. Zowel voor de kinderen als voor ons hebben de sessies veel gebracht. In verwerking en in plezier, de kinderen keken steeds uit naar de volgende sessie.

De volgende elementen uit de coaching / samenwerking spraken ons vooral aan: Prettige en laagdrempelige sfeer: emotioneel geladen situatienatuurlijk en een nieuwe omgeving voor de kinderen, maar Natasja heeft vanaf het eerste moment een sfeer gecreëerd van warmte, openheid en vertrouwen. Een hele goede basis gebleken voor de dialoog. Leefwereld kind voorop: in de coaching, opdrachten en uitwerking stond leefwereld van onze kids voorop. Hun taal wordt gesproken, maatwerk per leeftijdsfase, etc. Heel prettig! Voorbereiding & follow up: voor en na de coachingsessies goede en duidelijke communicatie. Wat moeten we doen / meenemen / zeggen vooraf? Wat kunnen we met de uitkomsten achteraf? Boekjes die de kinderen in de sessie maken en meenemen zijn top! Verschillende fases van de scheiding ondersteuning: fijn dat we contact hadden voor 'het vertellen' aan de kinderen, na 'het vertellen', voor en na de verhuizing. Goed meegedacht over belangrijke momenten en coaching daaromtrent. Coaching wanneer nodig: niet sessies om de sessies, maar focus op wat nodig is. Als het goed gaat, ook niet te vaak blijven komen. Beste borging ben je als ouders zelf, dus dan ook zelf doorpakken. Goed dat Natasja er zo naar kijkt. Al met al erg blij met de coaching en ondersteuning. Ik raad het iedere ouder aan om deze coaching te overwegen voor je kinderen als je in een scheidingssituatie komt.En ik beveel Natasja / Praktijk SKETCH van harte aan als een partij op dit vlak. Uitmuntend geholpen!  

Heeft u nog vragen ? Mail mij gerust.

Of bel 0651927413