by

Het geheim achter het opvoeden van kinderen (dit moet iedereen weten)

Laten we er heel eerlijk over zijn ….opvoeden is niet altijd eenvoudig…je zou soms willen dat er een handleiding was voor je kind.  We lopen allemaal tegen die momenten aan dat je met je handen in het haar zit. Je kind die regelmatig zo boos wordt dat iedereen beter 10 meter uit de buurt kan blijven of een voortdurende drammerigheid over welk onderwerp dan ook. Over het algemeen zijn deze situaties (beginfase) thuis nog wel te handelen. We hebben bijvoorbeeld een kamer om even een moment van “afzondering” te geven of de welbekende term “time-out” om vervolgens op een rustig moment alles goed uit te praten . Echter deze ongewenste gedragingen stoppen vaak niet uit zichzelf en worden vaak alleen maar erger. En dan komt het moment ! Je wil dit gedrag niet meer accepteren, je wil het ongewenste gedrag zo graag omzetten in gewenst gedrag.

Er is tegenwoordig voldoende te lezen over opvoeden, zowel in boeken als op het internet.  Maar in de praktijk werkt het vaak anders, we proberen de beloningssystemen, het positief benaderen, het rustig uitleggen etc….maar HET WERKT GEWOON NIET !

Hoe kan het dat het niet werkt om ongewenst gedrag af te leren ? Wij als ouders weten wat we graag willen bereiken, en daar zit nu juist het probleem. Bij iedere gedragsverandering is het zo belangrijk om je kind(eren) hierin mee te nemen, door hen mede verantwoordelijk te maken. Alleen dan zal het werken ! En onthoud dat ieder enkel kind met ongewenst gedrag vaak iets wil “zeggen” en heel graag jullie aandacht en hulp wil. Dat is de eerste belangrijke stap om ook echt samen verder te komen !

Bent u op zoek naar kortdurende ondersteuning met praktische direct inzetbare tips of misschien liever een kindertekeninganalyse ?

 

Praktijk SKETCH

Natasja Pullens

info@praktijksketch.nl

0651927413

Comments are closed.

Close Search Window