by

Als volwassenen ben je over het algemeen kritisch in je keuzes als het gaat om het inschakelen van externe ondersteuning voor jezelf. Je weet wat je wil, wat je wil bereiken en middels mond-tot-mond reclame of goede referenties op sites weten we vaak waar we moeten zijn. We bereiden onszelf hierop voor en zijn er zelf ook verantwoordelijk voor om er een succes van te maken.

Maar….hoe pakken we het eigenlijk aan als het om ondersteuning voor onze kinderen gaat? Waarbij als eerste de vraag rijst of je als ouders de meerwaarde van de ondersteuning ziet. Sta je er volledig achter of is de ondersteuning als dringend advies afgegeven en ben jezelf nog niet zo ver? Wat is een reden om het niet te doen? Wat kan het je kind brengen als je het wel zou doen? Wat zou je je kind gunnen?  Gun je jezelf dat je weer kunt genieten van de opvoeding? Heb je daar al tijd voor genomen om over na te denken?

Bekeken vanuit het Zandkastelenprogramma®, voor kinderen in scheiding, hoeft er niet altijd iets aan de hand te zijn voor ondersteuning. Gun je je kind een eigen momentje om alles over de scheiding te mogen delen ?

Als het voor jezelf helder is wat de meerwaarde is van de ondersteuning en je er als ouder(s) volledig achter staat, kun je een volgende stap nemen om op zoek te gaan en te vinden wat past. Is het voldoende helder wat iemand voor je kind zou kunnen betekenen? Bel je een praktijk op om je vragen te stellen? Een site geeft informatie, maar is dit ook wat je zoekt? Vraag je advies aan je omgeving? Vraag je aan je kind wat hij of zij zou willen?

Als moeder, werkzaam binnen het onderwijs en met expertise op het gebied van gedrag en echtscheidingen, kan ik mezelf wel scharen tot een van de kritische ouders als het gaat om het vinden van de juiste ondersteuning voor onze eigen kinderen. Ik bekijk een site, ga op zoek naar referenties, leg telefonisch contact met op de tafel een papiertje vol vragen en daarna moet ik vaak nog even nadenken. Al het voorwerk lijkt vaak niet nodig te zijn geweest, omdat ik van mezelf weet dat het eerste (telefonische) contact met de persoon mij antwoord kan geven op de allerbelangrijkste vraag “Voelt het goed?, Voel ik me gehoord?, Deed de informatie ertoe? , Heb ik een globaal beeld over hoe de ondersteuning eruit gaat zien..? Wat zijn onze doelen?

En daarnaast is de invloed van mond-tot-mond reclame vaak erg groot. Ik moet toegeven dat ik daar ook wel gevoelig voor ben als ouder.

Vanuit mijn eigen praktijk SKETCH blijf ik altijd maar gewoon mezelf en zullen ouders mij niet anders treffen dan wie ik ben. Ik zeg altijd maar dat ik een combinatie ben van hyperactiviteit/ ADHD, gecombineerd met wat autisme, gevoeligheid met een vleugje faalangst en concentratieproblemen als ik ergens heel lang naar moet luisteren, maar bovenal oprecht en discreet!

Blijf als ouder kritisch om de meest passende ondersteuning te vinden voor je kind, of het nu om een scheiding gaat of gedragsproblemen! De juiste externe en de juiste begeleiding kan je kind (en ouders) zoveel moois geven!

Praktijk SKETCH

info@praktijksketch.nl

0651927413

Comments are closed.

Close Search Window